Rätten till ett självbestämt liv

I samarbete med ILI, Independent Living Institute, anordnar LaSSe Brukarstödcenter träffar om Funktionsrättskonventionens Artikel 19 som handlar om rätten till ett självbestämt liv i samhällsegenskapen. Kursen kommer på olika sätt belysa FN-konventionen med särskilt fokus på självbestämmande och delaktighet i samhället.

• Vad innebär rätten till ett självbestämt liv i samhällsegenskapen?
• Hur kan du använda Artikel 19 i praktiken?
• Hur hör rättigheterna i konventionen ihop?

Onsdag 15 april
Onsdag 29 april
Onsdag 13 maj
Onsdag 27 maj

Mari Sillsalu kommer leda studiecirkeln ”Rätten till ett självbestämt liv”. Nedan finner ni information kring kursens upplägg.

UPPDATERNG: Kursen kommer antingen att ges online, se nedan, eller i LaSSes egna lokaler på Kämpegatan 3, alltså INTE på Dalheimers hus som var tänkt från början.

På grund av rådande läge och risken för smittspridning av Coronaviruset så erbjuds två alternativa sätt att delta på kursen. Kursen genomföras online via gruppsamtal genom Zoom, vilket innebär den som vill har möjlighet att delta på träffarna hemifrån sin egen dator. Den som önskar är dock välkommen till LaSSes egna lokaler på Kämpegatan 3 för att delta på Onlinekursen därifrån. Vi ber dig att meddela oss om du vill vara med på kursen hemifrån via din egen dator eller om du vill komma till Kämpegatan 3. Då vet vi också hur många som kommer träffas i här.

Kursen genomförs online i LaSSes lokaler på Kämpegatan 3:

Den som önskar kan delta på kursen från Kämpegatan 3. Här kommer Maria Chöler, från LaSSe Brukarstödcenter, finnas på plats. Hon ansvarar för uppkopplingen av studiecirkelns gruppsamtal. I våra loklaler träffar du ev. andra kursdeltagare som valt att delta på ”nätkursen” från denna lokal. Gruppsamtalen kommer se ut och fungera likt Skypesamtal.

Delta på kursen hemifrån din egen dator:

Du kan också vara med på studiecirkeln via ett online samtal från din egen dator. Du behöver bara en dator med internet och mikrofon. Du behöver inte ladda ner något program eller app i din dator om du inte vill. Prova gärna gå in på vår online gruppsamtal redan innan vår träff så att du vet om det fungerar för dig eller inte. Om det inte fungerar, då hinner du kontakta mig så löser vi det tillsammans.

Du kan gå med på vår träff genom att klicka på den här länken: https://zoom.us/j/441111470

När du har klickat på länken, då kan du följa 4 steg nedan:

1. När du har klickat på länken, då öppnas webbsidan för vår gruppsamtal där du behöver välja om du vill ladda ner appen för Zoom eller gå med i vår gruppsamtal utan att ladda ner appen (via din internet browser). Du kan klicka på ´start from your browser´ längst ner på sidan. Här är en bild på hur det ser ut:

 

 

2. Sedan behöver du godkänna användarvillkoren för Zoom genom att klicka på blå knappen med texten ´I agree´ Här är en bild på hur det ser ut:

3. Sedan öppnas en sida där du kan skriva ditt namn i rutan med texten ´your name´ och klicka på blå knappen med texten ´join´. Här är en bild på hur det ser ut:

4. Sedan öppnas vår gruppsamtal där du behöver välja om du vill gå med i vår gruppsamtal som en telefonsamtal eller via din dator. Du kan klicka på blå knappen med texten ´join Audio by Computer´. Här en bild på hur det ser ut:

Om du har frågor om hur du kan gå med på vår online gruppsamtal eller om studiecirkeln i övrigt, då är du mycket välkommen att ringa eller skriva till Mari. Hennes telefonnummer är 076 7676 795 och hennes email-adress är mari@independentliving.org.

Anmälan: Senast en vecka innan kursstart, telefon 031-84 18 50 eller brev@lassekoop.se.

Dela:

Datum

apr 15 2020
Kategori

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *